Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

A Nonparametric Test of Market (Mis-) Timing

Wei Jiang

Markt-timing. Een strategie met als doel uit te stappen voordat koersen gaan dalen en weer in te stappen als koersen gaan stijgen. Wetenschapper Wei Jiang van de Colombia Business School toont in zijn gepubliceerde onderzoek uit 2001 onder 1.557 beleggersfondsen en 210 institutionele fondsen aan dat het toepassen van deze strategie gemiddeld gezien een negatieve bijdrage levert in het rendement. 

Wat verder erg interessant is dat er 41 andere academische studies worden benoemd dit ook aantonen dat markt-timing niet werkt.

Toevoeging van De Vries Investment Services

Het zijn vooral marketing-uitingen dat markt-timing zou kunnen werken. Beloftes die enorm veel beleggers aanspreken maar in de praktijk alleen maar tot teleurstellingen leiden. Als zelfs de hoogopgeleide beheerders van beleggingsfondsen en institutionele beleggers hiertoe niet in staat zijn, wat is dan de kans dat de beleggers zelf of zijn adviseur die wel kan? 

Gezien de overweldige hoeveelheid bewijs is dit reden genoeg om binnen ons beleggingsbeleid geen markt-timing mechanismes toe te passen. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Conditional Market Timing with Benchmark Investors

Onder markt-timing verstaan we de strategie om tijdelijk even 'uit' te stappen en vervolgens weer 'in' te stappen. Het doel is om een daling voor te zijn en liefst vlak voor de stijging weer terug te keren. Een belegger die een dergelijke strategie …Lees verder

Monthly Measurement of Daily Timers

Maar liefst 558 beleggingsfondsen zijn in dit onderzoek door wetenschappers Jonathan E. Ingersoll, William N. Goetzmann en Zoran Ivkovich geanalyseerd. De conclusie luidde dat maar heel weinig fondsen statisch significante markt-timings …Lees verder

Factor benchmark crowding: hidden costs you do not read about in the prospectus

In deze scriptie wordt aan de hand van de MSCI Minimum Volatility Index aangetoond dat het verplicht aan - en verkopen van aandelen door indexvolgende fondsen (ETF's en indexfondsen) 0,44% aan marktimpactkosten opleverd.  Marktimpactkosten …Lees verder

Macroeconomics determinants of the correlation between stocks and bonds

Binnen een beleggingsportefeuille is een belangrijk doel om het totale portefeuille risico te minimaliseren. De correlatie tussen aandelen en hoogwaardige (staats)obligaties speelt hierbij een belangrijke rol. De onderzoek analyseert de …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.