Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Conditional Market Timing with Benchmark Investors

Connie Lynn Becker, Wayne Ferson, Wayne E. and Myers, David Hobson and Schill, Michael J.

Onder markt-timing verstaan we de strategie om tijdelijk even 'uit' te stappen en vervolgens weer 'in' te stappen. Het doel is om een daling voor te zijn en liefst vlak voor de stijging weer terug te keren. Een belegger die een dergelijke strategie succesvol weet te implementeren kan enorme rendementen behalen. Door onafhankelijke wetenschappers zijn talloze onderzoeken gedaan of het mogelijk is deze strategie consequent succesvol uit te voeren en de conclusie is continue dezelfde. Vergeet het maar. Het is niet mogelijk!

De conclusies van dit onderzoek

In dit onderzoek werd bekeken over de periode 1976 - 1994 over 400 beleggingsfondsen en de onderzochters concludeerden dat:

  • De onderzochte beleggingsfondsen beschikten nauwelijks over aantoonbare markt-timing capaciteiten;
  • De value-beleggingsfondsen waren niet in staat om een beter rendement te behalen dan de groei-beleggingsfondsen;

Nadere toevoeging van De Vries Investment Services

Weliswaar is dit onderzoek over een voorgaande periode, het toont aan dat, ongeacht de onderzochte periode, fondsbeheerders niet in staat zijn om markt-timing met succes toe te passen. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

A Nonparametric Test of Market (Mis-) Timing

Markt-timing. Een strategie met als doel uit te stappen voordat koersen gaan dalen en weer in te stappen als koersen gaan stijgen. Wetenschapper Wei Jiang van de Colombia Business School toont in zijn gepubliceerde onderzoek uit 2001 onder 1.557 …Lees verder

Monthly Measurement of Daily Timers

Maar liefst 558 beleggingsfondsen zijn in dit onderzoek door wetenschappers Jonathan E. Ingersoll, William N. Goetzmann en Zoran Ivkovich geanalyseerd. De conclusie luidde dat maar heel weinig fondsen statisch significante markt-timings …Lees verder

De kenmerken van actief beheerde beleggingsfondsen

Ik moet u wat bekennen. Ik heb een pensioengat. Als ondernemer moet je namelijk zelf zorgen voor je pensioen. Maar zeker de eerste jaren als ondernemer had ik andere belangrijke zaken aan het hoofd. De …Lees verder

Vanguard; Een analyse van dividendstrategieën

Een bekende aandelenstrategie is dividend-georiënteerd. Beleggers vinden die een aantrekkelijke strategie omdat een dergelijke strategie een hoog inkomen (het ontvangen dividend oplevert. In dit onderzoek van Vanguard wordt aangetoond dat de …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.