Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Day Trading for a Living?

Fernando Chague, Rodrigo De-Losso, Bruno Giovannetti

De onderzoekers

Fernando Chague, Rodrigo De-Losso en Bruno Giovannetti

Het onderzoek

Daghandel is de activiteit van het kopen en verkopen van beleggingsproducten, zoals aandelen, futures, e.d. op dezelfde dag in dezelfde hoeveelheid. Een zoektocht op het web naar de term daghandel levert bemoedigende resultaten op. Vaak met hoge beloftes. Is het echt mogelijk om daghandel te bedrijven voor de kost?

De conclusie

De onderzoekers laten zien dat het voor individuen vrijwel onmogelijk is om met daghandel de kost te verdienen. Dit in tegenstelling tot wat cursusaanbieders beweren. Zij observeerden alle individuen die tussen 2013 en 2015 zijn begonnen met daghandel in de Braziliaanse aandelenfutures. Zij stellen vast dat 97% van alle individuen die meer dan 300 dagen aan daytrading deden, geld verloren. Slechts 1,1% verdiende meer dan het Braziliaanse minimumloon en slechts 0,5% verdiende meer dan het beginsalaris van een bankmedewerker - allemaal met groot risico.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De overeenkomst tussen actief beheerde beleggingsfondsen en loterijen

Actief beheerde beleggingsfondsen en de verkoop van loten van diverse loterijen hebben een gemeenschappelijke eigenschap. Beide worden gepromoot in een feestelijke omgeving waarin u gouden bergen wordt beloofd. Bij actief beheerde …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.