Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Do Stocks Outperform Treasury Bills?

Hendrik Bessembinder

Aandelen behalen op de lange(re) termijn een hoger rendement dan sparen. Het verschil tussen het rendement van aandelen en de spaarrente wordt de equity-premium genoemd. Onderzoek van Hendrik Bessembinder, die is verbonden aan de W.P. Carey School of Business, toont echter aan dat slechts een handvol aandelen verantwoordelijk hiervoor zijn. De meeste aandelen presteren juist slechter dan de spaarrekening. Maar liefst 85% van alle aandelen heeft een lager rendement opgeleverd dan de spaarrekening! In de V.S. is 4% van alle beursgenoteerde ondernemingen verantwoordelijk voor het volledige rendement.

Het onderzoek bevestigt hoe enorm belangrijk het is om zoveel mogelijk verschillende ondernemingen in de beleggingsportefeuille op te nemen. Ook verklaart de verdeling van aandelenrendementen waarom actieve beleggingsstrategieën, die doorgaans weinig spreiding aanbrengen, doorgaans achterblijven.

De allerhoogste spreiding bij De Vries

Dat is de reden dat onze cliënten beleggen in meer dan 12.000 verschillende beursgenoteerde ondernemingen. Hierdoor hebben onze cliënten de allerhoogste kans op een betere financiële toekomst.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Equity Risk Premiums (ERP): Determinants, Estimation and Implications – The 2017 Edition

De aandelenrisicopremie (erquity-premium) is de prijs van risico en is een belangrijke input voor het ramen van de kosten van eigen vermogen en kapitaal in zowel bedrijfsfinanciering als waardering. Gezien het belang ervan is het verrassend …Lees verder

Waarom luisteren naar een voorspelling?

Het meest recente rapport over de werkgelegenheid is een ‘duidelijk’ signaal dat de rente verder gaat dalen. Het tegenvallende cijfer over de ontwikkeling van de economie is een ‘niet te missen’ signaal dat aandelenkoersen weer gaan …Lees verder

Een helder perspectief op factor-premies

Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Elke belegger kent deze leus. Desondanks wordt door beleggers veel gewicht gegeven aan recente prestaties. Recente beleggingsrendementen vertellen je niet veel …Lees verder

The Cross-section of Expected Stock Returns

In 1992 publiceerden Eugene F. Fama en Kenneth R. French de wereldberoemde publicatie 'The cross-section of Expected stock-return' in de 'Journal of Finance. In deze publicatie tonen Fama en French aan dat er slechts vijf risicofactoren bestaan die …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.