Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Does Asset Allocation Policy Explain 40, 90, or 100 Percent of Performance?

Roger G. Ibbotson, Paul D. Kaplan

De onderzoekers

Roger G. Ibbotson is professor en verbonden aan de Yale School of Management. Hij is oprichter, adviseur en voormalig voorzitter van Ibbotson Associates, nu een Morningstar-onderneming. Hij heeft talloze boeken en artikelen geschreven, waaronder Stocks Bonds Bills and Inflation met Rex Sinquefield (jaarlijks bijgewerkt), die heden ter dage als referentie geldt voor kapitaalmarktrendementen.

Professor Ibbotson doet onderzoek naar een breed scala aan financiële onderwerpen, waaronder liquiditeit, beleggingsrendementen, beleggingsfondsen, internationale markten, portefeuillebeheer en waardering. Hij heeft onlangs The Equity Risk Premium en Lifetime Financial Advice gepubliceerd. Hij is ook co-auteur van twee boeken met Gary Brinson, Global Investing en Investment Markets. Hij is een vaste medewerker en redacteur van zowel vakbladen als academische tijdschriften.

Professor Ibbotson is lid van tal van besturen, waaronder fondsen van Dimensional Fund Advisors. Hij spreekt vaak op universiteiten, conferenties en andere fora. Hij behaalde zijn bachelor in wiskunde aan de Purdue University, zijn MBA aan de Indiana University, en zijn doctoraat aan de universiteit van Chicago waar hij meer dan tien jaar doceerde en diende als uitvoerend directeur van het Center for Research in Security Prices.

Paul D Kaplan is Quantitative Research Director bij Morningstar Europe en is verantwoordelijk voor de kwantitatieve methodologieën achter Morningstar's fondsanalyse, indexen, adviseurstools en andere diensten.

Het onderzoek

In dit academisch onderzoek wordt aangetoond dat een aanzienlijk deel van het rendement van een beleggingsportefeuille wordt bepaald door de assetallocatie. 

 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.