Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

False Discoveries in Mutual Fund Performance: Measuring Luck in Estimated Alphas

Laurent Barras, Olivier Scaillet, Russ Wermers

In deze beroemde studie uit 2008 onderzochten de wetenschappers met behulp van statistische analyse de prestaties van actief beheerde beleggingsfondsen over de periode 1975 - 2005. De conclusie luidde dat na aftrek van kosten slechts 0,60% (één van 160) de markt wist te verslaan dankzij de kunde van de fondsbeheerders. De andere fondsen die ook de markt wisten te verslaan hadden simpelweg geluk. 

Dat is nogal een harde conclusie voor de actieve fondsbeheerders van deze wereld. Ben je in staat om tot die selecte groep te behoren van actief beheerde beleggingsfondsen, blijkt dit niet te komen door jouw kunde maar is dit te wijten aan puur geluk. 

Voor beleggers die twijfelen tussen een actieve beleggingsfilosofie of een passieve variant is dit wederom een extra argument om te kiezen voor een passieve beleggingsvariant. 

De Vries: Passief sinds 2005

Voor beleggers is het zoeken van een echt passieve beleggingsonderneming niet eenvoudig. De reden is dat er niet veel zijn in Nederland. Kies daarom voor De Vries Investment Services. Wij zijn al passief sinds onze oprichting in 2005!

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom wij niet kiezen voor actief beheerde beleggingsfondsen

Beleggen levert een onzekere uitkomst op. Niemand weet hoeveel rendement financiële markten in de toekomst op zullen leveren. Wij zien het als onze taak om de kans op een maximale uitkomst te optimaliseren. Dit is een zeer …Lees verder

Why Indexing Works

De onderzoekers ontwikkelden een aandelenselectiemodel om uit te leggen waarom actieve aandelenbeheerders doorgaans slechter presteren dan een referentie-index. Zij motiveren hun model met de empirische observatie dat de best presterende aandelen …Lees verder

Vanguard: The case fow low-cost index-fund investing (versie 2018)

Vanguard, 's-werelds grootste indexbelegger, publiceert jaarlijks het inmiddels beroemde rapport 'The case for index investing'.  De conclusies uit het onderzoek dat recent is gepubliceert willen wij graag met u delen. De belangrijkste …Lees verder

De overeenkomst tussen actief beheerde beleggingsfondsen en loterijen

Actief beheerde beleggingsfondsen en de verkoop van loten van diverse loterijen hebben een gemeenschappelijke eigenschap. Beide worden gepromoot in een feestelijke omgeving waarin u gouden bergen wordt beloofd. Bij actief beheerde …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.