Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Fleeting Alpha: The Challenge of Consistent Outperformance

S&P Dow Jones indices

De uitdrukking "prestaties uit het verleden zijn een garantie voor toekomstige resultaten" is een verplichte toevoeging. De reden is dat er talloze onderzoeken zijn die hebben aangetoond dat er geen relatie is tussen historische prestaties en toekomstige prestaties. Toch lijken beleggers zich hier niets van aan te trekken. De historische prestaties worden door fondsenhuizen en banken in de marketinguitingen uitgebuit. Mede hierdoor trekken de best presterende beleggingsfondsen veruit het meest geld aan. 

Het onderzoek

Sinds 2002 publiceerd S & P Dow Jones Indices de SPIVA® U.S.Scorecard, waarmee het percentage actief beheerde beleggingsfondsen wordt gemeten dat een relevante benchmark heeft verslagen. Het rapport, de Persistence Scorecard, toont de waarschijnlijkheid dat een top kwartiel beleggingsfonds in staat is om tot het top kwartiel te blijven behoren in de daaropvolgende periodes.

Uit onze resultaten blijkt dat de kans dat aandelenfondsen hun benchmarks verslaan in de drie jaar eropvolgend verwaarloosbaar is.

Met andere woorden, rendementen uit het verleden zijn inderdaad geen garantie voor de toekomt.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom wij niet kiezen voor actief beheerde beleggingsfondsen

Beleggen levert een onzekere uitkomst op. Niemand weet hoeveel rendement financiële markten in de toekomst op zullen leveren. Wij zien het als onze taak om de kans op een maximale uitkomst te optimaliseren. Dit is een zeer …Lees verder

Morningstar's European Active/Passive Barometer Ultimo 2018

De Active/Passive baromter van Morningstar wordt elk half jaar gepubliceerd. De performance van Europese actief beheerde beleggingsfondsen wordt vergeleken met passief beheerde beleggingsfondsen. In het onderzoek zijn 10.200 fondsen …Lees verder

Morningstar’s Active/Passive Barometer augustus 2018

De Morningstar Active / Passive Barometer is een halfjaarlijks rapport dat de prestaties meet van actief versus passief beheerde fondsen binnen hun respectieve Morningstar-categorieën. De barometer is uniek in de manier waarop het het succes van …Lees verder

False Discoveries in Mutual Fund Performance: Measuring Luck in Estimated Alphas

In deze beroemde studie uit 2008 onderzochten de wetenschappers met behulp van statistische analyse de prestaties van actief beheerde beleggingsfondsen over de periode 1975 - 2005. De conclusie luidde dat na aftrek van kosten slechts 0,60% (één …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.