Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

The reach of commercially motivated junk news on Facebook

Peter Burger1 , Soeradj Kanhai , Alexander Pleijter , Suzan Verberne

Veel beleggers baseren hun koop- of verkoopbeslissing op nieuws dat in de krant en op internet wordt gevonden. Maar is dit nieuws wel echt? Onderzoek toont aan dat er een nieuwe industrie is ontstaan; de industrie van websites met junknieuws. Daar staat vaak verzonnen nieuws tussen, van het soort ‘man geeft duizenden euro’s uit om op zijn hond te lijken’. Het zijn sites waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Maar de artikelen worden gretig gedeeld. Kassa voor die sitebeheerders, wegens de advertenties.’

Beleggingsfilosofie De Vries Investment Services

Bij De Vries Investment gebruiken wij alleen maar onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. 

 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.