Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Macroeconomics determinants of the correlation between stocks and bonds

Marcello Pericoli

Binnen een beleggingsportefeuille is een belangrijk doel om het totale portefeuille risico te minimaliseren. De correlatie tussen aandelen en hoogwaardige (staats)obligaties speelt hierbij een belangrijke rol.

Het onderzoek

De onderzoek analyseert de correlatie tussen de aandelen- en obligatiemarkten in Duitsland en de Verenigde Staten. De correlatie tussen obligatierendementen en aandelenrendementen is een zeer belangrijke determinant in het realiseren van spreiding binnen een beleggingsportefeuille. De resultaten tonen aan dat de correlatie voornamelijk wordt beïnvloed door de onzekerheid over inflatie en reële rentetarieven en door co-beweging tussen inflatie, reële rente en dividendgroei. Schokken voor de inflatie, echte rente tarieven en dividendgroei kunnen de tijdelijke afwijking van de correlatie van de lange termijn verklaren.

Het belang van het onderzoek

Kennis in de relatie tussen aandelen - en obligatiemarkten is cruciaal voor het samenstellen van de meest optimale beleggingsportefeuille. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.