Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Selling Fast and Buying Slow: Heuristics and Trading Performance of Institutional Investors

Klakow Akepanidtaworn, Rick Di Mascio, Alex Imas, Lawrence Schmidt

Het onderzoek

In dit onderzoek worden de handelsactiviteiten van de echte crème van de beleggingsindustrie, institutionele portefeuillebeheerders die toezicht houden op portefeuilles met een waarde van gemiddeld $ 573 miljoen elk, onderzocht. De database met hun transacties bevatte 4,4 miljoen aan- en verkopen in 783 portefeuilles tussen 2000-2016. Veel gigantische portefeuilles worden dus door verschillende marktomstandigheden geleid door ervaren professionals die een carrière hebben gemaakt door ze te beheren.

In de tweede plaats hebben de onderzoekers niet alleen aandacht geschonken aan de beter gesitueerde grondslagen voor het kopen van aandelen, maar ook bekeken hoe deze professionals hun aandelen hebben verkocht.

Hoe deden ze het? 

Het meest opvallende is dat in de studie ook werd vastgesteld dat de verkoopbeslissingen van de beheerders substantieel achterbleven op zowel een ruwe als een voor risico gecorrigeerde basis, "zelfs ten opzichte van strategieën zonder vaardigheden zoals het willekeurig verkopen van bestaande posities." Met andere woorden, ze hadden beter een munt in de lucht kunnen gooien en hiermee hun verkoopbeleid bepalen. Dat zou een betere uitkomst opleveren. 

Opmerkingen De Vries Investment Services

Als zelfs de beste beleggingsprofessionals niet in staat zijn om een succesvolle verkoopstrategie uit te voeren, wat is dan de kans dat een particuliere belegger, al dan niet met behulp van een adviseur, dat dan wel kan? 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

The Performance of Mutual Funds in the Period 1945-1964

Dit beroemde onderzoek is het eerste onderzoek naar de prestaties van beleggingsfondsen. Bij het beoordelen van rendement is het belangrijk om ook te onderzoeken hoeveel risico er genomen is. Deze voor risico gecorrigeerde maatstaf voor …Lees verder

Waarom luisteren naar een voorspelling?

Het meest recente rapport over de werkgelegenheid is een ‘duidelijk’ signaal dat de rente verder gaat dalen. Het tegenvallende cijfer over de ontwikkeling van de economie is een ‘niet te missen’ signaal dat aandelenkoersen weer gaan …Lees verder

Een helder perspectief op factor-premies

Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Elke belegger kent deze leus. Desondanks wordt door beleggers veel gewicht gegeven aan recente prestaties. Recente beleggingsrendementen vertellen je niet veel …Lees verder

Waarom is het rendement van kleine ondernemingen hoger dan die van grote ondernemingen?

Als we naar bijna 100 jaar koershistorie kijken, dan zien we dat aandelen van kleine ondernemingen gemiddeld een hoger rendement hebben gerealiseerd dan aandelen van grote ondernemingen. Wetenschappelijk onderzoek …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.