Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Selling Fast and Buying Slow: Heuristics and Trading Performance of Institutional Investors

Klakow Akepanidtaworn, Rick Di Mascio, Alex Imas, Lawrence Schmidt

Het onderzoek

In dit onderzoek worden de handelsactiviteiten van de echte crème van de beleggingsindustrie, institutionele portefeuillebeheerders die toezicht houden op portefeuilles met een waarde van gemiddeld $ 573 miljoen elk, onderzocht. De database met hun transacties bevatte 4,4 miljoen aan- en verkopen in 783 portefeuilles tussen 2000-2016. Veel gigantische portefeuilles worden dus door verschillende marktomstandigheden geleid door ervaren professionals die een carrière hebben gemaakt door ze te beheren.

In de tweede plaats hebben de onderzoekers niet alleen aandacht geschonken aan de beter gesitueerde grondslagen voor het kopen van aandelen, maar ook bekeken hoe deze professionals hun aandelen hebben verkocht.

Hoe deden ze het? 

Het meest opvallende is dat in de studie ook werd vastgesteld dat de verkoopbeslissingen van de beheerders substantieel achterbleven op zowel een ruwe als een voor risico gecorrigeerde basis, "zelfs ten opzichte van strategieën zonder vaardigheden zoals het willekeurig verkopen van bestaande posities." Met andere woorden, ze hadden beter een munt in de lucht kunnen gooien en hiermee hun verkoopbeleid bepalen. Dat zou een betere uitkomst opleveren. 

Opmerkingen De Vries Investment Services

Als zelfs de beste beleggingsprofessionals niet in staat zijn om een succesvolle verkoopstrategie uit te voeren, wat is dan de kans dat een particuliere belegger, al dan niet met behulp van een adviseur, dat dan wel kan? 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Analysis Paralysis

Wij lopen nogal eens aan tegen beleggers die ons om advies vragen maar uiteindelijk niet op onze voorstellen ingaan omdat ze een aantal facetten van onze beleggingsfilosofie niet willen volgen, nóg meer informatie willen of ons voorstel …Lees verder

Veel beleggingsfondsen misleiden beleggers!

Stel je voor dat je een nieuwe auto hebt gekocht. Na een lange speurtocht heb je uiteindelijk de auto van je dromen gevonden. Een auto met alle specificaties die je wenst. Nadat de auto is afgeleverd blijkt dat de nieuwe …Lees verder

Waarom De Vries niet belegt in 'alternatieve' beleggingen!

Een wereldwijde aandelenportefeuille kan duizenden verschillende aandelen bevatten uit meer dan 40 landen over de hele wereld. Daarnaast kan een wereldwijde obligatieportefeuille worden gespreid over obligaties die zijn uitgegeven …Lees verder

Rendementsjaartabel 2018

De financiële markten hebben in 2018 een negatief rendement opgeleverd. Maar hoe hebben de verschillende beleggingscategorieën gepresteerd? Dit laat onze rendementstabel zien.  Beleggers hebben in 2018 op alle …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.