Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

SPIVA® Europe Scorecard

Andrew Innes, Leonardo Cabrer, PhD

Welke beleggingsfilosofie biedt belegger de beste kans op succes? Onderzoek toont aan dat de kans op succes met behulp van passieve beleggingsfondsen aanzienlijk groter is dan actieve beleggingsfondsen. 

SPIVA Europe Mid Year 2018 

S&P Down Jones indices publiceert elk jaar de prestaties van actief beheerde beleggingsfondsen en vergelijkt de prestaties met een relevante index. De prestaties worden gemeten over een periode van één jaar, drie, vijf en tien jaar. De belangrijkste conclusies in het laatste rapport zijn:

  • Gemeten over een periode van tien jaar is 87% van de actief beheerde Europese aandelenfondsen niet in staat om de benchmark te verslaan;
  • Van de 1.396 actief beheerde aandelenfondsen die wereldwijd beleggen bleek dat slechts 15 actief beheerde beleggingsfondsen de S&P Global 1200 wist te verslaan.
  • Gemeten over een periode van één jaar bleef 100% van de Nederlandse aandelenfondsen achter bij de benchmark. 

De enige conclusie die een verstandige belegger die het beste voor heeft met zijn vermogen kan trekken is geen gebruik te maken van actief beheerde beleggingsfondsen. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.