Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Systemic Banking Crises Revisited

Luc Laeven, Fabian Valencia

Veel beleggers menen dat de kredietcrisis in 2008 een unieke gebeurtenis was. Onderzoek toont echter aan dat het financiële stelsel frequent crises doormaakt. 

Het onderzoek behandeld 151 systeemcrisissen over de periode 1970 - 2017. Het rapport bevat informatie over crises, beleidsreacties om bankencrises op te lossen en de fiscale en outputkosten van crises. De onderzoekers leveren nieuw bewijs dat crises in landen met een hoog inkomen de neiging hebben om langer mee te gaan en te worden geassocieerd met hogere outputverliezen, lagere fiscale kosten en meer uitgebreid gebruik van bankgaranties en expansief macro-beleid dan crises in lage- en middeninkomenslanden. De onderzoekers vullen de data van bankcrisissen aan met data van landencrisis en valutacrises om te constateren dat soevereine schulden en valutacrises de neiging hebben samen te vallen of bankcrises te volgen.

Waarom dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is te laten zien dat de historie vol staat met crises. Desondanks hebben financiële markten lange termijn beleggers beloond met een fraaie compensatie voor het risico dat gelopen is. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom wij in meer dan 12.000 verschillende aandelen beleggen

Veel beleggers selecteren juist actief beheerde beleggingsfondsen om een kans te hebben om een hoger rendement dan de markt. Dit wordt outperformance genoemd. Veel actief beheerde …Lees verder

The Arithmetic of “All-In” Investment Expenses

John Bogle is de oprichter van Vanguard en staat bekend als 's-Werelds grootste voorstander van indexbeleggen. Gedurende zijn loopbaan heeft Bogle openheid gegeven in de hoge kosten die de beleggingsindustrie in rekening brengt. In dit artikel legt …Lees verder

Can Stock Market Forecasters Forecast?

De meest belangrijke beslissing die een belegger dient te maken heeft betrekking op de beleggingsfilosofie die gebruikt gaat worden. In hoofdlijnen is dit een keuze tussen actief - of passief beleggen. Er is momenteel zoveel aandacht voor de …Lees verder

The Arithmetic of Investment Expenses

Nobelprijswinnaar William Sharpe legt in dit artikel uit hoeveel impact hoge beleggingskosten hebben op de vermogensgroei van beleggers. Sharpe legt uit dat beleggers kosten die gepaard gaan met actief beleggen niet moeten uitdrukken in een …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.