Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

The Arithmetic of Investment Expenses

William F. Sharpe

Nobelprijswinnaar William Sharpe legt in dit artikel uit hoeveel impact hoge beleggingskosten hebben op de vermogensgroei van beleggers. Sharpe legt uit dat beleggers kosten die gepaard gaan met actief beleggen niet moeten uitdrukken in een percentage van het totale rendement. Het is beter om de extra kosten die gepaard gaan met actief beleggen te relateren tot het extra verwacht rendement ten opzichte van een index en dit gecorrigeerd voor het risico.

Sharpe legt uit dat talloze onderzoeken maar één conclusie opleveren, namelijk dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een actief beheerd beleggingsfonds, na kosten, belastingen en vergoedingen, de markt kan verslaan. 

Toevoeging De Vries Investment Services

Bij beleggen staat centraal het optimaliseren van de kans dat een belegger zijn beleggingsdoelstellingen weet te realiseren. Nobelprijswinnaar Sharpe is duidelijk. Beleg niet in actief beheerde beleggingsfondsen. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

The Arithmetic of “All-In” Investment Expenses

John Bogle is de oprichter van Vanguard en staat bekend als 's-Werelds grootste voorstander van indexbeleggen. Gedurende zijn loopbaan heeft Bogle openheid gegeven in de hoge kosten die de beleggingsindustrie in rekening brengt. In dit artikel legt …Lees verder

De overeenkomst tussen actief beheerde beleggingsfondsen en loterijen

Actief beheerde beleggingsfondsen en de verkoop van loten van diverse loterijen hebben een gemeenschappelijke eigenschap. Beide worden gepromoot in een feestelijke omgeving waarin u gouden bergen wordt beloofd. Bij actief beheerde …Lees verder

Beleggers zijn trouw aan bank

Stel dat u de keuze heeft? Over twintig jaar een eindwaarde van € 160.000,- of een eindwaarde van € 109.000,-. Voor welk bedrag kiest u dan? Ik ken geen enkele belegger die voor het laatste bedrag kiest, mits ik de vraag of deze wijze …Lees verder

Wat zijn de kosten in een beleggingsfonds?

Kosten zijn van belang. Of u nu een auto koopt of een beleggingsstrategie kiest, de verwachte kosten vormen waarschijnlijk een essentiële factor bij het nemen van een belangrijke financiële beslissing. Bij het nemen van dergelijke …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.