Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

The Persistence of Fee Dispersion among Mutual Funds

Michael Cooper, Michael Halling, Wenhao Yang

In deze publicatie is onderzocht Amerikaanse beleggingsfondsen de hoogte van de vergoedingen bepalen. De onderzoekers zijn verrast, nadat de vergoedingen zijn gecorrigeerd voor verschillende fondskenmerken met betrekking tot de prestaties, service en andere kenmerken van het fonds, dat er een enorme spreiding bestaat in de hoogte van de vergoedingen die bij beleggers in rekening worden gebracht. Een dergelijke spreiding was al eerder geconstateerd bij Amerikaanse indexfondsen.

Het meest opvallende resultaat is dat deze spreiding in de loop der tijd niet is afgenomen. De mate van spreiding die de onderzoekers vinden is aanzienlijk in economische termen. Beleggers die gebruik hebben gemaakt van goedkope fondsen zouden 71 tot 145% meer zou hebben verdiend dan een belegger die gebruikt heeft gemaakt van een duur fonds. De wetenschappers hebben berekend dat in het jaar 2014 deze buitensporige vergoedingen de industrie tussen de $ 3 en miljard hebben opgeleverd. 

Hoe komt het nu dat het mogelijk is voor fondsen om een hogere vergoeding te vragen in een omgeving waarbij veel vergelijkbare fondsen verkrijgbaar zijn met aanzienlijk lagere kosten. Een oorzaak is reclame. Reclame trekt nieuwe beleggers aan. Door vervolgens hoge uitstapdrempels op te werpen wordt een belegger vastgehouden. Veel retailbeleggers ontbreekt het aan de kennis om gefundeerde beleggingskeuzes te maken. De industrie is er dan ook gebaat bij om het ondoorzichtig te houden. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De overeenkomst tussen actief beheerde beleggingsfondsen en loterijen

Actief beheerde beleggingsfondsen en de verkoop van loten van diverse loterijen hebben een gemeenschappelijke eigenschap. Beide worden gepromoot in een feestelijke omgeving waarin u gouden bergen wordt beloofd. Bij actief beheerde …Lees verder

The Arithmetic of Investment Expenses

Nobelprijswinnaar William Sharpe legt in dit artikel uit hoeveel impact hoge beleggingskosten hebben op de vermogensgroei van beleggers. Sharpe legt uit dat beleggers kosten die gepaard gaan met actief beleggen niet moeten uitdrukken in een …Lees verder

Passief beleggen: een onjuiste benaming!

Ik vermoed dat veel beleggers zich een verkeerde voorstelling maken bij deze discussie. Het begint al bij het woord “passief”. Bij velen van ons roept dit woord een negatief beeld op. De synoniemen voor het woord …Lees verder

The Arithmetic of “All-In” Investment Expenses

John Bogle is de oprichter van Vanguard en staat bekend als 's-Werelds grootste voorstander van indexbeleggen. Gedurende zijn loopbaan heeft Bogle openheid gegeven in de hoge kosten die de beleggingsindustrie in rekening brengt. In dit artikel legt …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.