Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

The urban legends of active share

Vanguard, Chris Tidmore CFA, David J. Walker CFA, Francis M. Kinniry Jr CFA

Vanguard heeft een analyse uitgevoerd waaruit bleek dat actief beheerde aandelenfondsen met een grote 'active-share' niet in staat zijn om betere rendementen te behalen dan goedkope aandelenfondsen met een kleine 'active-share'.

Vanguard stelt vast dat er een significante positieve relatie is tussen de hoogte van de 'active-share' en de hoogte van de managementvergoeding. Deze relatie is ervoor verantwoordelijk dat fondsen met een hogere 'active-share achterblijven m.b.t. rendement na kosten.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.