Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Vanguard; Een analyse van dividendstrategieën

Todd Schlanger CFA, Savas Kesidis

Een bekende aandelenstrategie is dividend-georiënteerd. Beleggers vinden die een aantrekkelijke strategie omdat een dergelijke strategie een hoog inkomen (het ontvangen dividend oplevert. In dit onderzoek van Vanguard wordt aangetoond dat de rendementen van dergelijke strategieën nagenoeg volledig verklaart wordt door de blootstelling aan bekende factoren, zoals de factor waarde. Ook laat Vanguard zien dat dividend uitkerende aandelen extra gevoelig zijn voor rentebewegingen. 

Beleggingsfilosofie De Vries Investment Services

Beleggen in dividend-georiënteerde aandelen is sub-optimaal. Juist omdat de rendements-risico karakteristieken worden verklaard door blootstelling aan de factor waarde is het beter om ook waarde-aandelen op te nemen die geen dividend uitkeren. Dit levert naast een betere spreiding een betere exposure aan deze factor op. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.