Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Why Indexing Works

J.B. Heaton, Nick Polson, Jan Hendrik Witte

De onderzoekers ontwikkelden een aandelenselectiemodel om uit te leggen waarom actieve aandelenbeheerders doorgaans slechter presteren dan een referentie-index. Zij motiveren hun model met de empirische observatie dat de best presterende aandelen in een brede marktindex vaak veel beter presteren dan de andere aandelen in de index. Willekeurig een subset van effecten uit de index selecteren, vergroot de kans op underperformance aanzienlijk. De relatieve waarschijnlijkheid van underperformance door beleggers die actief management kiezen, is waarschijnlijk veel belangrijker dan het verlies voor diezelfde beleggers van de hogere vergoedingen voor actief beheer in vergelijking met passieve indexbelegging. Actief management kan dus nog uitdagender zijn dan eerder werd aangenomen, en de inzet voor het vinden van de beste actieve managers kan groter zijn dan eerder werd aangenomen.

Wat betekent dit?

Het onderzoek toont aan dat beleggers die ervoor kiezen om slechts een beperkt aantal titels op te nemen in de beleggingsportefeuille een aanzienlijke kans hebben op underperformance. De trend die we nu zien binnen beleggingsfondsen is dat er steeds minder individuele titels worden opgenomen.

Bij De Vries Investment Services hanteren we een wetenschappelijk onderbouwde beleggingsmethodiek waar beleggers de allerhoogste spreiding verkrijgen. Er wordt in meer dan 10.000 verschillende ondernemingen belegt. Het resultaat is dat de kans op underperformance sterk wordt teruggebracht.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Gerelateerd

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Actively Managed Funds and Earnings News: Evidence from Trade-Level Data

"Beschikken fondsbeheerder nu wel of niet over 'skills'?" Recent onderzoek door de Amerikaanse onderzoekers Charles Lee en Christina Zhu laat hun licht hierover schijnen. Hun onderzoek ging vooral over de vraag hoe fondsbeheerders handelen op het …Lees verder

Asset Management within Commercial Banking Groups: International Evidence

Belegt u in een beleggingsfonds waarvan de eigenaar een commerciële bank is? Veel Nederlanders zullen deze vraag positief beantwoorden. Recent onderzoek toont aan dat de performance van deze beleggingsfondsen op jaarbasis 0,92% lager is ten …Lees verder

Waarom wij in meer dan 12.000 verschillende aandelen beleggen

Veel beleggers selecteren juist actief beheerde beleggingsfondsen om een kans te hebben om een hoger rendement dan de markt. Dit wordt outperformance genoemd. Veel actief beheerde …Lees verder

Waarom De Vries niet belegt in 'alternatieve' beleggingen!

Een wereldwijde aandelenportefeuille kan duizenden verschillende aandelen bevatten uit meer dan 40 landen over de hele wereld. Daarnaast kan een wereldwijde obligatieportefeuille worden gespreid over obligaties die zijn uitgegeven …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.