Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

De kenmerken van actief beheerde beleggingsfondsen

Ik moet u wat bekennen. Ik heb een pensioengat. Als ondernemer moet je namelijk zelf zorgen voor je pensioen. Maar zeker de eerste jaren als ondernemer had ik andere belangrijke zaken aan het hoofd. De eerste jaren had het mijn prioriteit om ervoor te zorgen dat mijn onderneming voldoende groeide om in mijn eerste levensonderhoud te kunnen voorzien. Toen dat was gerealiseerd heb ik onderzocht hoeveel pensioen ik nu eigenlijk had opgebouwd. De uitkomst was schrikbarend. Mijn pensioengat was behoorlijk groot. 

Dat betekent dat ik zelf voor de benodigde vermogensopbouw moet gaan zorgen. En net als onze cliënten probeer ik mijn kans op succes te maximaliseren. Mijn beleggingskansen heb ik gemaximaliseerd door te kiezen voor zeer breed gespreide beleggingsfondsen die wetenschappelijk onderbouwd beleggen. En dat tegen zeer lage kosten. In onze sector zie ik echter nog steeds dat actief beheer nog steeds veruit het grootste marktaandeel heeft. Indexbeleggen groeit weliswaar snel maar veruit de meeste beleggers vertrouwen erop dat zij hun doelstellingen met behulp van actief beheerde beleggingsfondsen weten te realiseren.

In onze praktijk zie ik geregeld beleggingsportefeuille waarvan de jaarlijkse kosten tegen de 3% op jaarbasis bedragen. Waar de beleggingsportefeuille vol zit met kosten, zoals performance-fees, in- en uitstapkosten en hoge beheervergoedingen. Ik vrees dat de meeste beleggers niet op de hoogte zijn  welke verwoestende impact dit heeft op de vermogensopbouw. Nobelprijswinnaar Sharpe heeft hier een prachtig artikel over geschreven. 

Voor deze beleggers is het raadzaam om onderstaande video van Dimensional in zijn geheel te bekijken en daarna de duidelijke conclusie te trekken. In deze video wordt namelijk inzichtelijk gemaakt hoe groot de kans is dat een belegger zijn kansen maximaliseert als hij heeft gekozen voor actief beheerde beleggingsfondsen. Ook wordt duidelijk dat de veel gebruikte strategie van het kopen van de best presterende beleggingsfondsen uiteindelijk niet leidt tot een portefeuille die de markt weer te verslaan. 

Dimensional publiceert dit onderzoek jaarlijks. De 2019 versie kunt u hier vinden.

 

Neem afscheid van uw actief beheerde beleggingsfondsen en stap naar ons over!

Onze missie is beleggers een betere financiële toekomst te bieden. Dat begint met ervoor te zorgen dat de beste randvoorwaarden zijn geschapen en een zeer belangrijk onderdeel hiervan is om afscheid te nemen van actief beheerde beleggingsfondsen. Wij hebben al talloze beleggers hiermee geholpen en helpen u ook hier graag mee. 

En weet u niet zeker of uw beleggingsportefeuille optimaal is ingericht? Laat ons dan een analyse maken. Dit is volledig vrijblijvend. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

MUTUAL FUND LANDSCAPE 2019

Beleggers gebruiken historische rendementen bij het selecteren van een actief beheer beleggingsfonds. Uit het laatste onderzoeksrapport van Dimensional Fund Advisors blijkt echter dat er zeer weinig actief beheerde beleggingsfondsen zijn die hun …Lees verder

Wij gebruiken fondsen van Dimensional!

Beleggers helpen met het realiseren van hun toekomstige financiële doelstellingen. Dat is onze missie. Een zeer verantwoordelijke rol die wij vervullen in het leven van onze cliënten.  Om dit ultiem doel te …Lees verder

Factorbeleggen, paradigma of panacee

Als CFA Society VBA Netherlands draagt de VBA bij aan de vooruitgang en stabiliteit van de beleggingswereld door het opstellen van normen, het aanscherpen van de ethiek, het verbeteren van de competentie en het delen van kennis. Door onze inzet …Lees verder

Alice’s Adventures in Factorland: Three Blunders That Plague Factor Investing

Robert D. Arnott, Campbell R. Harvey, Vitali Kalesnik en Juhani T. Linnainmaa  onderzoeken of factorbeleggen in staat is geweest om de beloftes waar te maken. Ze concluderen dat factorbeleggen de vele beloften niet heeft waargemaakt. De …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.