Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

De mythe van de Analist deel 2

Onderneming A is ondergewaardeerd. Echter onze ervaren analisten zijn van mening dat dit aandeel een absolute koop is. Zo ziet een dergelijke boodschap aan beleggers vaak uit. Maar hoe betrouwbaar zijn de voorspellingen van analisten eigenlijk?

Al sinds 2005 vertellen we beleggers dezelfde boodschap. Een boodschap die gebaseerd op de conclusies van talloze onderzoeken maar ook door de gesprekken die we hebben gevoerd met beleggers. De boodschap is dat beleggen in individuele aandelen zeer onverstandig is en dat analisten niet in staat zijn om 'winnende' aandelen vooraf te selecteren.

Een voorbeeld uit de praktijk

Op 16 juli gaf ABN AMRO een houden advies af voor Wessanen. Alle andere analisten adviseren het aandeel aan te houden. Dat betekent dat er verwacht wordt dat Wessanen een vergelijkbaar rendement als de markt gaat opleveren. De koers noteerde die dag rond de € 16,60. Vandaag kwam het nieuws dat de winstontwikkeling ging tegenvallen. Het resultaat was een daling van meer dan 21%.  Voor beleggers die vertrouwden op de analisten een hard gelach. Het is een voorbeeld dat analisten niet kunnen voorspellen!

Beleggen in individuele aandelen is zeer gevaarlijk

Beleggen in individuele ondernemingen is zeer gevaarlijk. Het zorgt er namelijk voor dat er niet-specifiek risico in de portefeuille wordt opgenomen. Dit is risico dat eenvoudig te vermijden is door te spreiden. Niet-specifiek risico verhoogt niet het verwacht rendement maar resulteert in een hoger risico.

De allerhoogste spreiding bij De Vries Investment Services

Om elke vorm van risico die niet resulteert in een verbetering van de rendements-risico karakteristieken te bannen uit de beleggingsportefeuilles van onze cliënten, beleggen wij in meer dan 12.000 verschillende ondernemingen. Dit levert de meest optimale portefeuilles op.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De mythe van de Analist deel 2

Al sinds 2005 vertellen we beleggers dezelfde boodschap. Een boodschap die gebaseerd op de conclusies van talloze onderzoeken maar ook door de gesprekken die we hebben gevoerd met beleggers. De boodschap is dat beleggen in …Lees verder

De mythe van de Analist

Welke belegger kent het niet. Uw bank belt met een bekende boodschap: “Onze analisten hebben zojuist het koersdoel verhoogd van aandeel X naar een paar euro nogwat. Wij denken dat dit een goed moment is …Lees verder

De voorspellende kracht van analisten

Bij beleggen zijn er twee groepen beleggers. De eerste groep is van mening dat het mogelijk moet zijn om de markt te verslaan. Deze beleggers gebruiken fundamentele - of technische analyse om te bepalen of een …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.