Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

ECB kondigt nieuw opkoop programma aan

De ECB kondigde een nieuw aankoopprogramma aan met de naam Outright Monetary Transaction (OMT). Dit programma is de opvolger van het Securities Market Program (SMP). Het OMT-programma is gericht op het aankopen van staatsleningen met een looptijd van 1 tot 3 jaar.

Aan het opkopen van deze obligaties zijn echter zeer strenge voorwaarden verbonden. De ECB zal namelijk alleen obligaties aankopen als het betreffende land een beroep doet op de steun van het EFSF/ESM. Dit is het Europese financiële stabiliteitsfaciliteit en de opvolger ervan, het Europese stabiliteitsmechanisme.

Het aankoopprogramma is ongelimiteerd. De ECB zal niet bij voorhand aangeven wanneer en hoeveel obligaties worden aangekocht.

Deze stap verkleint het risico dat de euro het niet gaat redden aanzienlijk. De financiële markten reageerden direct op dit nieuws door veilige obligaties (lees Duitsland en Nederland) om te zetten in risicovollere obligaties.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.