Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Geduld wordt beloond

Doordat spelers alleen verhandeld mogen worden in augustus en januari, is de transferperiode in het voetbal ontworpen om te voorkomen dat spelers onverwacht midden in het seizoen bij clubs weggehaald worden en dat betekent dat er twee keer per jaar, tot aan de deadline, een grote hoeveelheid activiteit is.

Dit zorgt voor geweldig entertainment voor sportschrijvers en fans, maar kan ook leiden tot desastreuze deals voor clubs. Als een club een bepaalde speler moet kopen om een gat in de selectie op te vullen, dan bestaat de kans dat ze meer betalen dan nodig omdat ze op de markt komen met urgentie en inflexibiliteit.

Hetzelfde gebeurt in de beleggingsmarkten als een manager een specifiek aandeel of obligatie vóór een specifieke tijd moet aanschaffen. Dit kan voorkomen als een manager die aandelen kiest een voorgevoel heeft over een nieuw bedrijf en dit moet kopen voordat anderen op hetzelfde idee komen; of wanneer een indexmanager de veranderingen van de index die hij volgt moet reflecteren. Beide gevallen kunnen de manager hogere transactiekosten opleveren vanwege de inflexibiliteit.

Onze flexibele beleggingsaanpak geeft de managers die verantwoordelijk zijn voor uw vermogen de mogelijkheid om geduldiger te handelen en alleen te handelen als de baten groter zijn dan de kosten. Ze vermijden het verhandelen van grote hoeveelheden aandelen in een korte tijd, en in plaats daarvan verhandelen ze kleinere hoeveelheden verspreid over langere periodes. Dit resulteert in lagere handelskosten voor uw beleggingen; hogere prijzen bij verkopen, en lagere prijzen bij aankopen. Het verschil bij iedere individuele transactie is klein, maar de cumulatieve impact hiervan op een leven lang beleggen is ongelofelijk. Het besparen van slechts 0,2% kan oplopen tot meer dan duizenden Euros in een grote portefeuille op een leven lang beleggen.

Dit is een aanzienlijke beloning voor geduld.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Factor benchmark crowding: hidden costs you do not read about in the prospectus

In deze scriptie wordt aan de hand van de MSCI Minimum Volatility Index aangetoond dat het verplicht aan - en verkopen van aandelen door indexvolgende fondsen (ETF's en indexfondsen) 0,44% aan marktimpactkosten opleverd.  Marktimpactkosten …Lees verder

De verborgen kosten van indexbeleggen

Veel beleggers focussen zich volledig op de hoogte van de beheervergoeding van een ETF of indexfonds. Wat beleggers zich onvoldoende realiseren is dat er 'onzichtbare' kosten gemaakt worden. Deze kosten hebben betrekking op het moment dat de index …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.