Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Griekenland: Niets nieuws onder de zon

Griekenland gaat kopje onder en sleurt Europa mogelijk mee in haar kielzog. Veel beleggers vragen zich af of het niet verstandiger is om (tijdelijk) afscheid te nemen van de aandelen tot er betere tijden zijn aangebroken?

Ons anwoord luidt op dergelijke vragen: "Nee, dat is geen verstandige beslissing". Allereerst is het helemaal geen verrassing dat het slecht gaat met Griekenland. Griekenland is de laatste twee eeuwen maar liefst zes maal failliet gegaan. Sterker nog, in de afgelopen 90 van de 192 jaren was er in Griekenland sprake van een naderd faillissement of schuldenherstructurering.

Kortom, wat Griekenland betreft is er niets nieuws onder de zon

February 5 COTD

 Een andere reden om niets met deze informatie te doen is dat de markt dit risico reeds heeft ingeprijst in de koersen van obligaties en aandelen. Het is meer de vraag of de toekomst van Griekenland positief of negatief gaat afwijken van de marktconcensus. Dit is per definitie onvoorspelbaar en dus ook zinloos om hierop te anticiperen.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

De Vries Investment Services

Onze cliënten een betere financiële toekomst bieden. Daar gaan we voor. Om dat doel te realiseren zijn we in 2012, als eerste beleggingsonderneming, dat 'evidenced-based' beleggen aanbood aan particuliere beleggers en het gerenommeerde - door academisch onderzoekers geleide fondsenhuis Dimensional in Nederland introduceerde.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.