Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Drie hardnekkige misverstanden waar beleggers tegenaan lopen.

 

Afgelopen weekend hadden wij een feestje bij kennissen van mijn vrouw. Aan de goede kant van het spoor, zoals mijn oma dat altijd noemde. Omdat de gesprekken dan vaak beginnen (en eindigen) met “wat doe jij eigenlijk?”, ben ik inmiddels wat terughouden geworden om precies uit te leggen wat ik als beleggingsadviseur doe omdat steevast de vraag komt: “wat vind je van “dit of dat” of “moet ik nu mijn aandelen verkopen of niet?”

Mensen die mij wat langer kennen weten inmiddels dat ik niet zoveel geef om “dit of dat”, ook niet weet of de beurs morgen of volgende week instort en dat, als ze echt willen weten wat goed voor ze is, ze een vrijblijvende afspraak kunnen maken om daar samen achter te komen. Bepaald geen sexy verhaal om indruk te maken dus.

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik een andere genodigde, werkzaam bij een bank waar hij tot nog niet zolang geleden gewoon ambtenaar was tot de Nederlandse Staat in haar wijsheid besloot de bank weer naar de markt te brengen, aan iemand uitlegde dat hij gerust nog wat “dit of dat” kon bijkopen omdat het zo’n mooie kans was. Alsof ik bij Harry Mens terecht was gekomen. “Dat klinkt als een mooie aanbieding, Han”.

Zonder enige kennis van de persoonlijke situatie van de betreffende belegger werd hem zonder een adviesovereenkomst een beleggingsadvies gegeven waarvan “de ambtenaar” niet wist of dit specifieke advies paste bij de persoonlijke doelstellingen en risicotolerantie van degene waar hij mee sprak. Een dubbel economisch delict zou je dit kunnen noemen. In 2008 – 2009 was deze specifieke belegging nog met ongeveer 50% gedaald. Het zal je pensioen maar zijn.

Misverstand nummer 1

Bij beleggen gaat het niet om het selecteren van “dit of dat” in je portefeuille. Het gaat er ook niet om de markt te slim af te zijn door “er even uit te stappen als we het niet vertrouwen”. Een heerlijke marketing slogan, welke belegger wil dat nu niet horen. Punt is alleen dat niemand in de krant van morgen kan kijken dus we weten gewoon niet of we er even uit moeten of niet. 50% kans dat je gelijk krijgt. Of ongelijk, kies maar. Bij Alex Vermogensbeheer lopen de rechtszaken nog steeds als gevolg van deze beroerde beleggingsfilosofie.

Wat wel werkt is je risico’s breed spreiden over verschillende beleggingscategorieën (aandelen, obligaties, vastgoed, enz). Wanneer je ‘s ochtends opstaat en je in de badkamerspiegel kijkt en daar niet Warren Buffet ziet, dan is dit waarschijnlijk de best haalbare manier om te beleggen voor jou.

Misverstand nummer 2

Iets anders wat me opvalt is dat beleggers het doodnormaal vinden dat ze 1,5% tot wel 2,5% aan kosten aan hun vermogensbeheerder betalen en dan nog vaak zonder maximum. Nog niet zolang geleden vertelde een belegger me dat hij gemiddeld € 75.000,-- per jaar betaalt voor het beheer van zijn (grote) vermogen. Nog los van de kosten die hij aan zijn financiële planner en accountant betaalde.

Wat doe je dan in godsnaam de hele dag als beleggingsadviseur die bij een bank zo’n beetje dat bedrag per jaar verdient en grofweg 100 tot 150 klanten heeft? Eén of twee keer per jaar een gesprekje, in de zomer wellicht wat golfen en voor de rest de hele dag naar je scherm turen? Dat is een duur kopje koffie denk ik dan altijd.

Natuurlijk moet een organisatie draaien en dat kost geld maar € 75.000,--? Kom op!! Doe ff normaal zouden ze in de Tweede Kamer roepen.

Beleggers gaan ervan uit dat als ze meer betalen, ze beter beleggingsadvies krijgen. Helaas is de praktijk weerbarstiger. Ruim 95% van de vermogensbeheerders weten op langere termijn de markt niet te verslaan. En hoe langer die termijn (3 jaar, 5 jaar 10 jaar) hoe beroerder de resultaten.

De verklaring is vrij simpel omdat je het als belegger tegen een markt met honderdduizenden professionals opneemt. Je speelt in de tennismetafoor dus in je eentje tegen een combinatie van Nadal, Federer, Djocovic en nog vele anderen. Veel succes.

Misverstand nummer 3

Wat doen je dan eigenlijk wel, zul je je afvragen, als je als beleggingsadviseur al niet eens de beurs kan voorspellen, de markt niet kan verslaan en in het ergste geval ook nog eens slechte koffie schenkt?

Een groot deel van ons werk gaat niet over beleggen. Ik zal het uitleggen aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Er kwam een vrouw bij ons op bezoek om te onderzoeken of wij iets voor haar kunnen betekenen. Ze heeft een erfenis van ongeveer een miljoen euro gekregen, woont in een mooi huis in de binnenstad, vrij van hypotheek. Ze houdt van het leven, heeft geen kinderen en haar inkomen is net niet voldoende om haar licht uitbundige levensstijl te financieren. Per jaar komt ze zo’n vijftienduizend euro tekort.

Met een miljoen op de bank moet dat niet zo’n probleem zijn maar dat is het wel. Zij heeft van huis uit meegekregen dat je geld eerst moet verdienen en dat wat je krijgt, moet je in stand houden.

En dan kom je met € 1 miljoen en een rente van 0,2% toch nog in de problemen. Zelfopgelegd, maar toch. Want het levert € 2.000,- op terwijl je er € 15.000,-- nodig hebt. Alleen al om belasting te betalen.

Door nu samen die (beperkende) gedachte op waarheid te onderzoeken, vervolgens een aantal doelstellingen te formuleren en te kijken wat voor een portefeuille daarbij hoort, kunnen we een aantal scenario’s laten zien die passen bij de wensen en risicobereidheid van zo’n klant.

Door te laten zien wat iemand tegen kan gaan komen, ziet hij of zij ook gelijk of de doelen haalbaar zijn. En wat in de praktijk dan blijkt is dat iemand gewoon, zoals in dit voorbeeld, € 15.000,-- per jaar kan opnemen, het vermogen eerder groeit dan in waarde vermindert en dat de factoren tijd en discipline het meeste werk moeten doen.

En natuurlijk is het vanzelfsprekend dat daar een goed onderbouwde beleggingsfilosofie aan ten grondslag ligt, de kosten laag worden gehouden en de koffie gewoon goed is.

Wij hoeven de markt niet te voorspellen of “dit of dat” in onze portefeuille op te nemen om onze klanten optimaal te begeleiden tegen een eerlijke prijs. Alleen op verjaardagen zullen we het ergens anders over moeten hebben.

 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Herman Oeberius Kapteijn

Gedurende mijn carrière heb ik het vak beleggingsadvisering zien veranderen van advies naar kleiharde verkoop. Iets waarin ik me slecht kon vinden. Onder het mom van “als ik het mijn moeder niet zou adviseren, waarom dan wel aan mijn klanten?” ontstond er steeds meer weerstand in mijn werk. Ik had niet langer de indruk dat het belang van onze klanten nog centraal stond. Sinds ik bij De Vries Investment Services ben begonnen heb ik in de praktijk gezien dat het ook anders kan. Alles staat in het teken van de cliënt, zoals het hoort.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Financiële zorgen? Start met plannen.

Als we een (financieel) probleem hebben of een onzekere toekomst tegemoet zien, dan wegen we de uitkomsten in een poging om ons voor te bereiden op het slechtst denkbare. Om …Lees verder

Onze voorspellingen voor 2019

Wat al deze voorspellingen met elkaar gemeen hebben is dat ze volstrekt betekenisloos en onbruikbaar zijn. Sterker nog, uw portefeuille hierop inrichten kan de haalbaarheid van uw financiële doelstellingen …Lees verder

Zeven vragen over schenken

1. Hoeveel kun je belastingvrij schenken? Aan kinderen maximaal € 5.482 per jaar en aan anderen — familie of niet — maximaal € 2.173 per jaar. In een aantal gevallen mag u aan personen …Lees verder

Resultaten uit het verleden...

Zijn weldegelijk een garantie voor de toekomst. Stelt u zich voor, u koopt een nieuwe auto en u krijgt te horen dat er 50% kans is dat de motor van deze auto binnen een jaar kapot zal gaan. Of u gaat naar de dokter met een …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.