Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Is sectorbeleggen een zinvolle strategie?

Sectorrotatie wordt gehanteerd door menig belegger die menen van te voren te weten welke sector het beste gaat presteren. Sommige partijen, zoals oxby, maken zelfs alleen maar gebruik van sector ETF's. Al deze beleggers zijn dus van mening dat zij de toekomst kunnen voorspellen. Deze beleggingsvisie is maar al te vaak gebaseerd op een economische visie. De talloze academische studies die onomstotelijk aantonen dat economische ontwikelingen niet te voorspellen zijn worden door deze belegger dus genegeerd. 

Onze Amerikaanse collega's Index Fund Advisors hebben een studie gedaan naar de rendementen van de verschillende sectoren en zich de vraag gesteld "zijn de rendementen van sectoren anders dan door middel van het factormodel van Fama/French verklaart kunnen worden"? 

Sector % verklaart door F/F
Detailhandel 74,00%
Financials 86,00%
Consument defensief 78,00%
Consument duurzaam 76,00%
Productie 93,00%
Energie 63,00%
Technology 85,00%
Healthcare 66,00%
Utilities 62,00%

U ziet dat het grootste gedeelte van het rendement kan worden verklaard door het factormodel van Fama/French. In het artikel van IFA wordt ook duidelijk hoe willekeurig de rendementen in de tijd zijn. Beleggers die erop vertrouwen dat zij in staat zijn om de winnende sector vooraf te kunnen voorspellen is in onze ogen aan het speculeren in plaats van investeren.

 

 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.