Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Kenneth French over markttiming

Kenneth French staat samen met Nobelprijswinnaar Eugene Fama aan de basis van evidence-based beleggen. Het is dan erg raadzaam om naar zijn adviezen te luisteren.

Kenneth French. De kans dat u deze naam kent is zeer klein. In ons vakgebied is professor Kenneth R. French echter een autoriteit. Zijn persoonlijke site is voor veel studies een zeer belangrijk bron. Zijn publicaties behoren tot de top-10 meest gedownloade studies op de SSRN site. Persoonlijk heb ik ooit het genoegen gehad kennis met hem te mogen maken.

In onderstaande video vertelt French over de vele problemen die markttimers moeten overwinnen om de markt te verslaan. 

French tracht aan de hand van een sportwedstrijd uit te leggen dat er een groot verschil bestaat tussen het voorspellen van de winnaar en er geld mee te kunnen verdienen. 

Stelt u een wedstrijd voor tussen Ajax en een team uit de eerste divisie. Welk team heeft de grootste kans om de wedstrijd te winnen? U hoeft geen voetbalkenner te zijn om met grote zekerheid het winnende team te kunnen voorspellen. Maar kunt u met deze kennis ook geld verdienen? Als u een wedkantoor binnne zou lopen, dan zult u merken dat u minder geld ontvangt bij een winst van Ajax dan bij een winst van de amateurvereniging. Het wedkantoor heeft de spreads zodanig bepaald dat er net zoveel geld op Ajax wordt gewed dan op het amateurteam. Binnenkort zullen wij dit principe verder gaan uitwerken. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Luck versus Skill in the Cross-Section of Mutual Fund Returns

Een ander beroemd onderzoek  dat is uitgevoerd door Nobelprijswinnaar Eugene Fama en professor Kenneth French ondersteunen de bevindingen dat fondsbeheerder niet over voldoende kunde beschikken om statistisch aantoonbaar de markt te …Lees verder

Waarom wij niet meedoen aan nieuwe beursintroducties.

“Had ik maar”. Deze zin spreek ik nog wel eens uit. Ik probeer me voor te stellen hoe het zou zijn als ik bijvoorbeeld € 10.000,- had geïnvesteerd in de beursgang van Amazon. Deze belegging zou …Lees verder

Wij gebruiken fondsen van Dimensional!

Beleggers helpen met het realiseren van hun toekomstige financiële doelstellingen. Dat is onze missie. Een zeer verantwoordelijke rol die wij vervullen in het leven van onze cliënten.  Om dit ultiem doel te …Lees verder

De harde waarheid omtrent actief beheerde beleggingsfondsen

Op de aandelenbeurzen worden dagelijk voor miljarden aan effecten verhandeld. Bij miljoenen transacties komen altijd een koper en verkoper bij elkaar die het eens worden over de prijs waarop …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.