Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Lipper: Afgelopen 3 jaar presteren actief beheerde beleggingsfondsen ondermaats

Lipper Insight onderzoekt periodiek de prestaties van actief beheerde beleggingsfondsen. Ook dit onderzoek bevestigt wederom dat beleggen in actief beheerde beleggingsfondsen nagenoeg geen verstandige keuze is.

In 2009 wist 56% van alle actief beheerde beleggingsfondsen haar eigen benchmark te verslaan met maar een gemiddelde outperformance van 170 basispunten. In 2010 bleef maar liefst 77,1% van de actief beheerde beleggingsfondsen achter bij de benchmark met een gemiddelde underperformance van 206 basispunten. In 2011 bleef 82% achter bij de benchmark met een gemiddelde underperformance van 328 basispunten en in 2012 (gemeten tot en met oktober) bleef ruim 69,5% van alle actief beheerde beleggingsfondsen achter bij de benchmark. Dit keer met een gemiddelde underperformance van 142 basispunten. 

Actively-Managed-Large-Cap-Funds-Underperform-their-Bogies-20121210

Lipper geeft aan dat een belangrijke oorzaak van deze grote underperformance de kosten zijn die binnen de actief beheerde beleggingsfondsen in rekening wordt gebracht. 

Wat kunnen beleggers van dit onderzoek leren? De belangrijkste les is om nog sterker te letten op alle kosten binnen beleggingsfondsen. Helaas is dit in de praktijk een zeer moeilijke taak. We merken in de praktijk dat veel dienstverleners allesbehalve transparant zijn over de hoogte van de kosten. Reden genoeg om een echt onafhankelijke specialist in te schakelen. 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.