Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Negeer de ruis

Beleggers voelen zich soms overweldigd door de aanhoudende stroom berichten over de markten. We worden gebombardeerd met nieuws dat zogenaamd grote gevolgen voor onze financiële situatie zal hebben, en dat slaat ook de meest ervaren beleggers wel eens uit hun lood.

Marktdeelnemers gaan wel vaker twijfelen aan hun beleggingen, zoals een greep uit de talloze krantenkoppen van het ‘verloren decennium’  laat zien.

• Mei 1999: Dow Jones Industrial Average sluit voor het eerst boven 11.000 punten
• Maart 2000: Nasdaq Stock Exchange Index bereikt een historisch hoogtepunt van 5.048 punten
• April 2000: In minder dan een maand haast een biljoen dollar aan aandelenwaarde in rook opgegaan
• Oktober 2002: Nasdaq noteert met 1.114 punten lager dan ooit
• September 2005: Woningprijzen stijgen als nooit tevoren
• September 2008: Lehman vraagt faillissement aan, Merrill wordt verkocht

Hoewel deze gebeurtenissen zich nu al meer dan tien jaar achter ons bevinden, kunnen beleggers daar vandaag nog belangrijke lessen uit trekken. Bij nieuws als dit zijn veel beleggers uitgelaten of de wanhoop nabij. We mogen niet vergeten dat de markten volatiel kunnen zijn, maar toegegeven: wie op zulke momenten niets doet kan zich verlamd gaan voelen.

Stel nu echter dat u in mei 1999 €10.000 in Amerikaanse aandelen had belegd en deze belegging had aangehouden, dan zou ze vandaag, na al die ups en downs, ongeveer €28.000 waard zijn.Wanneer u geconfronteerd wordt met ruis op korte termijn, is het gemakkelijk om de potentiële voordelen van beleggen op lange termijn uit het oog te verliezen.

Een kristallen bol heeft niemand, maar een langetermijnperspectief kan beleggers wel helpen om de marktvolatiliteit met andere ogen te bezien en verder te kijken dan de krantenkoppen.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN DE VRIES INVESTMENT SERVICES

Om zich in onzekere tijden niet door emoties te laten leiden, moet een belegger onder meer beschikken over de juiste vermogensallocatie, die past bij de bereidheid en het vermogen van de belegger om risico's te dragen. Het helpt ook om voor ogen houden dat als u zeker zou zijn van uw rendement, u ook geen risicopremie zou verwachten. Een portefeuille samenstellen waarin beleggers zich kunnen vinden, in het besef dat onzekerheid er nu eenmaal bij hoort, en vasthouden aan een plan, zal de belegger wellicht nog het meest voldoening schenken.

Zoals zo vaak in het leven kunnen we echter allemaal ons voordeel doen met een beetje hulp op de weg naar ons doel. ‘s Werelds beste atleten werken nauw samen met een coach om hun zegekansen te verhogen. Veel succesvolle professionals vertrouwen op de steun van een mentor of carrièrecoach die hen helpen de hindernissen in hun carrière te overwinnen. Waarom? Zij zien in dat, naast discipline, zelfs in moeilijke tijden, de wijsheid van een ervaren professional hen op het juiste pad kan begeleiden. Voor een belegger kan De Vries Investment Services deze cruciale rol op zich nemen. De Vries kan de expertise, de visie en de ondersteuning bieden, zodat u uw doel niet uit het oog verliest en het hoofd koel houdt. Een recent onderzoek van Dimensional Fund Advisors wijst uit dat beleggers niet alleen hun doelen willen bereiken, maar ook veel waarde hechten aan het gevoel van veiligheid dat de relatie met hun financieel adviseur hun bezorgt. Door u beter voor te bereiden op de ups en downs van de markt kan een nauwe band met de adviseur van De Vries Investment Services u helpen uw leven naar wens te blijven leiden. Daar blijkt dan de waarde van discipline, visie en kalm blijven uit. Daar maken wij het verschil. Een korte video over dit onderwerp vindt u op

https://videos.dimensional.com/share/?v=1_uhx8g8p6

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Discipline: zeer belangrijk voor een succesvolle beleggingservaring

Discipline is één van de belangrijkste eigenschappen voor een succesvolle beleggingservaring. Dat lijkt eenvoudig maar dat is het in de praktijk allerminst. Ik zal dit aan de hand van een voorbeeld laten zien. Zoals ondertussen wel …Lees verder

Arcadis: Weer een voorbeeld dat voorspellen zinloos is

Op 25 januari 2016 kwam Arcadis met financiële cijfers naar buiten. Blijkbaar vielen de cijfers tegen, want de koers van Arcadis noteert momenteel 19% lager. Al meer dan tien jaar lang waarschuwen wij beleggers voor de risico's die …Lees verder

Zou u zich bezig willen houden met het 'timen' van de markt als zelfs professionals dit niet kunnen?

Nieuw wetenschappelijk onderzoek bevestigd wederom dat professionals toekomstige koersbewegingen niet kunnen voorspellen. Desondanks houden vele beleggers en menig professionals vol dat zij hiertoe wel in staat zijn. Vaak resulteert dit …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.