Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

NN mixfondsen beloond met topprijzen

Met grote letters staat het te lezen. NN heeft ook dit jaar veel beleggingsprijzen gewonnen. Voordat u besluit deze fondsen aan te kopen, adviseren wij u dit artikel goed door te nemen.

NN Awards

Niet het hele verhaal

Stel dat u de volgende reclame ziet van de Staatsloterij:

"Weer wint een deelnemer van de Staatsloterij de hoofdprijs! Wanneer profiteert u van dit prijzenpakket?"

Waarschijnlijk denkt u het volgende:" Ja ja, natuurlijk is er af en toe een winnaar. Maar er zijn veel meer verliezers". Zo werkt het ook met beleggingsfondsen. ING heeft talloze beleggingsfondsen in het assortiment. Uitgaande van een standaard normale verdeling mogen we verwachten dat een gedeelte van deze fondsen over een korte periode een uitstekend rendement realiseren.

Wat NN nu doet is enorm veel reclame maken voor deze paar fondsen. Ja, u leest het goed, deze paar fondsen. We hebben namelijk op Morningstar eens bekeken hoeveel fondsen van NN daadwerkelijk 5 sterren hebben. Van alle 131 fondsen scoort nog geen 10% de maximale score. Dat betekent dat meer dan 90% van de fondsen blijkbaar niet tot de allerbeste beleggingsfondsen behoren. Net zo als niet elke deelnemer aan de Staatsloterij een winnaar zal zijn, zo is ook niet elk beleggingsfonds een winnaar.

We hebben berekent dat NN gemiddeld 3,4 sterren heeft. Dat is aardig gemiddeld, niet slecht maar ook zeker niet zo goed als NN u probeert te doen geloven. Beleggers dienen zich dan ook nog te realiseren dat heel slechte fondsen met de stille trom van het podium verdwijnen. Zouden we die mee kunnen laten tellen, dan zijn de prestaties van de NN-fondsen helemaal niet zo fantastisch als zij u willen doen geloven.

Conclusie

Er is maar weinig veranderd in de beleggersindustrie. Met veel tamtam worden beleggers misleid. Dit terwijl de feiten een totaal anders verhaal vertellen.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ons advies weer officieel aangetoond: eens per jaar de beleggingsportefeuille bekijken is meer dan genoeg!

De geschiedenis toont aan dat op middellange termijn de aandelenmarkten een redelijk veilige bestemming is om je gelden te stallen, juist vanwege het feit dat over een periode van bijvoorbeeld 10 jaar het zelden is voorgekomen …Lees verder

De Gouden Stier wordt uitgereikt. Wat moet een verstandige belegger doen met de winnaars?

Al maanden lang wordt er in de media aandacht aan geschonken; De oscars van de beleggingswereld worden uitgereikt.  Een belegger zou zich de volgende mening kunnen vormen: " Als het om mijn eigen geld gaat, dan wil ik …Lees verder

Is het verstandig om aandelen te verkopen na een flinke daling?

Aandelenkoersen zijn de afgelopen maanden sterk in waarde gedaald. Zo noteerde de AEX-index begin augustus nog boven de 500 punten, momenteel bedraagt de waarde van de AEX-index 432 punten. Dat betekent een daling van bijna 15%. Veel …Lees verder

Beleggers blijven achter de feiten aanlopen

Recent heeft Dalbar de studie naar het beleggingsjaar 2015 afgerond. Het resultaat is (wederom) dat de gemiddelde belegger een aanzienlijk lager rendement realiseert dan de fondsen waarin zij beleggen, laat staan het …Lees verder

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.