Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Slecht nieuws verkoopt

Slecht nieuws overheerste de media in de afgelopen jaren. Het begon allemaal met de kredietcrisis in 2008 en meer recent de schuldencrisis in de Westerse economieën.

Maar er was nog veel meer slecht nieuws:

  • Gaat de euro wel overleven?
  • De werkloosheid neemt sterk toe;
  • De Nederlandse huizenmarkt staat onder druk;
  • Pensioenen moeten worden gekort.

Voor veel beleggers is dit voldoende reden om te stoppen met beleggen en weer te gaan sparen. Mensen die overwegen te gaan beleggen wachten liever nog even af.

Al deze mensen zijn onvoldoende op de hoogte van hoe financiële markten werken. Al dit nieuws is namelijk allang verwerkt in de huidige koersniveau's. Op middelange termijn zullen beleggers aan de risicopremie gaan verdienen. Op korte termijn zullen koersen fluctueren. Wilt u weten hoe sterk koersen kunnen fluctueren, kijk dan eens naar de maandrendementen van aandelen sinds 1970. Of koersen op korte termijn gaan stijgen of dalen, hangt af of het nieuws positiever of negatiever is dan alle beleggers op dit moment verwachten. Dit is onvoorspelbaar.

Het blijft nu eenmaal een feit dat financiële markten nieuws snel inprijzen. Voor elke belegger die verkoopt staat een belegger die koopt. De koper is dus van mening dat dit een goed moment is om te kopen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het volgen van de media garant staat voor zeer teleurstellende rendementen.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.