Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

The winner takes it all

Academisch onderzoek toont continue aan dat de toekomstige prestaties van beleggingsfondsen niet te voorspellen zijn. Wat onderzoek ook aantoont is dat de beleggingsfondsen die de beste prestaties hebben laten zien, in de toekomst juist achterblijven. Voor dit verschijnsel worden meerdere argumenten aangedragen.

De belangrijkste argumenten zijn dat de best presterende fondsen veel nieuw geld van beleggers aantrekken. Dit geld wordt vervolgens weer belegt in de beleggingsportefeuille van het betreffende fonds. Dit heeft een koersopdrijvend effect. Een ander argument is dat het zuivel toeval is dat het betreffende fonds zo goed heeft gepresteerd. Puur bij toeval heeft het fonds beleggingskeuzes gemaakt die goed hebben uitgepakt.

In ieder geval is het een feit dat beleggers massaal de best presterende fondsen selecteren. Dit zorgt ervoor dat deze beleggers in de toekomst lagere rendementen in vergelijking met het marktrendement zullen realiseren. Een recent onderzoek van Lipper toont aan dat de tien populairste fondsen maar liefst 31% van alle het geld van beleggers weet aan te trekken.

Het toont maar weer eens aan dat marketing in de beleggersindustrie belangrijker is dan educatie.

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.