Blijf op de hoogte!

Maandelijks een nieuwsbrief gevuld met interessante blogs en artikelen in je mailbox?

Inschrijven nieuwsbrief

Zouden banken liegen om cliënten te werven?

Met meer dan 500 cliënten is De Vries Investment Services sinds 2005 gegroeid tot een beleggingsonderneming met meer dan € 155 miljoen aan adviesvermogen.

Al onze cliënten zijn in het bezit van een bankrekening en zeker als de cliënt veel spaargeld heeft komt het geregeld voor dat de adviseur van de bank probeert de cliënt te overtuigen dat beleggen bij de betreffende bank een goede oplossing is. Zo ook de ING. De beleggingsexperts zien een kans. De cliënt vertelt dat hij met volle tevredenheid van onze diensten gebruik maakt en met geen haar op het hoofd overweegt om bij ons weg te gaan.

"Maar de adviseur ziet een commerciële kans en stelt voor om de performance van ons 'vrijblijvend' te analyseren. De cliënt overlegt ons performance rapport. De bevindingen zijn ronduit schokkend. Het neutrale profiel van deze bank zou in acht van de tien jaar beter hebben gepresteerd dan onze performance. En dit zonder enkele toelichting of voorbehoud. 

Dit is reden genoeg voor de cliënt om het rapport van de ING aan ons te overleggen.

Al snel zien we dat ING de performance van hun neutrale profiel hebben vergelijken met de prestaties die onze cliënt heeft behaald. Echter de ING heeft er geen rekening mee gehouden dat het risicoprofiel van onze cliënt pas zeer recent is verhoogd van 35% aandelen naar 50% aandelen. Dat betekent dat van die tien jaar er zeker acht jaar een vergelijking wordt gemaakt tussen een neutraal profiel en een defensief profiel. Gezien de stijgende aandelenkoersen van de afgelopen jaren is het niet meer dan logisch dat de performance van onze cliënt achter is gebleven bij een neutraal profiel. 

De ING maakt tevens geen enkele opmerking over het genomen risico. Uit beoordelen van onafhankelijke partijen blijkt namelijk dat het risicoprofiel neutraal van de ING vergelijkbaar is met ons model 60 en dat ons model 50 qua risico vergeleken dient te worden met het defensieve profiel van de ING. 

Kosten

Lage kosten spelen een cruciale rol. De kosten die ING in rekening brengt bedragen inclusief BTW 1,02%. Onze kosten liggen 75% lager. 

Conclusie

We hebben het al vaker meegemaakt. Een grootbank die met lede ogen ziet dat het vermogen van haar cliënten aan een andere partij is toevertrouwd. Hoe makkelijk is het dan om zonder enig voorbehoud de belegger voor je te winnen door ronduit leugens te verkondigen. 

 

 

Onze Expertise Nodig?

Uw drijfveren en zaken die u echt belangrijk vindt, daar spreken we graag met u over. Net als over het vervullen van uw wensen en het behalen van uw doelen, bekijk daarom eens ons kenniscentrum of lees meer over de rendementen op onze modelportefeuilles.

Maak een afpraak

Jan De Vries

Beleggers een betere financiële toekomst bieden. Dat was voor mij de reden om in 2005 De Vries Investment Services op te richten en mijn baan bij een grootbank op te zeggen. We spelen een zeer belangrijke rol in het leven van onze cliënten. Doelstellingen zoals aanvulling pensioen en aflossing hypotheek hebben een grote impact op het (financiële) welzijn van onze cliënten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat onze cliënten onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Een groter compliment kan men ons niet geven.

Neem contact op

Tags

Deel dit artikel

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.