Beleggen met Dimensional fondsen

Ontstaan in 1981 vanuit de academische wereld wordt Dimensional onder professionele beleggers gezien als ’s-Werelds meest gewaardeerde fondsenhuis. Momenteel beheert Dimensional € 576 miljard en behoort hiermee tot de 10 grootste fondsenhuizen van de V.S. Dimensional werkt uitsluitend samen met advieskantoren die voldoen aan zeer strenge regels. De Vries Investment Services is trots op het feit dat zij, als eerste Nederlandse beleggingsonderneming, Dimensional in Nederland heeft geïntroduceerd. ’s-Werelds toonaangevendste wetenschappers en Nobelprijswinnaars zijn verbonden aan Dimensional. Dat betekent voor u een beleggingsportefeuille die is ingericht op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten.

Eugene F. Fama

Eugene F. Fama, Nobelprijswinnaar 2013 in de Economische Wetenschappen, is de belangrijkste wetenschapper wiens baanbrekende werk de oprichting van Dimensional heeft geïnspireerd. Algemeen erkend als de 'vader van moderne financiën', ontwikkelde professor Fama de efficiënte markthypothese. Hij is Dimensional Director en lid van de Investment Research Committee van het kantoor. In deze hoedanigheid adviseert professor Fama het bedrijf over veel van zijn strategieën en is ook een veelgevraagd spreker op conferenties en seminars van Dimensional.

Professor Fama heeft twee boeken geschreven en meer dan 100 artikelen in academische tijdschriften gepubliceerd. Zijn paper "The Cross-Section of Expected Stock Returns," co-auteur van Kenneth R. French, won in 1992 de Smith Breeden-prijs voor de beste publicatie in de Journal of Finance. En zijn paper "Market Efficiency, Long-Term Returns en Behavioral Finance" won de Fama-DFA-prijs 1998 voor het beste publicatie dat werd gepubliceerd in het Journal of Financial Economics op het gebied van kapitaalmarkten.

Kenneth R. French

Kenneth R. French is professor of Finance aan de Tuck School of Business aan het Dartmouth College. Hij is de expert op het gebied van karakteristieken van beleggingsinstrumenten en -strategieën. Hij en co-auteur Eugene F. Fama staan ​​bekend om hun onderzoek naar het waarde-effect en het driefactormodel, waaronder artikelen als The Cross-Section of Expected Stock Returns" en "Common Risk Factors in the Returns on Stocks and Bonds." Dit werk wordt algemeen beschouwd als de basis van factorbeleggen. Professor French werkt als consultant voor Dimensional Fund Advisors en medevoorzitter van het Investment Research Committee van Dimensional.

French is daarnaast ook onderzoeker bij het National Bureau of Economic Research; een adviserend redacteur van het Journal of Financial Economics, het Journal of Banking and Finance en het Financial Review; een voormalig medewerker-redacteur van het Journal of Finance en de Review of Financial Studies; en een voormalig president van de American Finance Association.

85% van alle Dimensional Fondsen presteert beter dan de index

John A. "Mac" McQuown

John A. "Mac" McQuown werkte samen met Dimensional medeoprichter David G. Booth om de eerste institutionele indexfondsen te ontwikkelen in Wells Fargo in de vroege jaren 1970, en was de eerste voorzitter van de Wells Fargo Investment Advisors (nu Barclays Global Investors). Hij onderhoudt nauwe banden met Dimensional.

Als onafhankelijke consultant werkte McQuown samen met grote multinationale financiële instellingen bij de ontwikkeling en implementatie van beleggingsstrategieën in markten over de hele wereld. Naast zijn functie in de raad van bestuur van Dimensional is hij medeoprichter en directeur van Diversified Credit Investments LLC, die gediversifieerde bedrijfsschuldportefeuilles bouwt met eigen kwantitatieve methoden.

Myron S. Scholes

Nobelprijswinnaar Myron S. Scholes staat bekend om zijn baanbrekende werk in prijsbepaling van opties, kapitaalmarkten, fiscaal beleid en de financiële dienstverlening. Hij is mede-initiator van het Black-Scholes optieprijsmodel, dat de basis vormt van de prijs- en risicobeheertechnologie die wordt gebruikt om het risico van financiële instrumenten over de hele wereld te waarderen en te beheren. Voor dit werk ontving hij in 1997 de Alfred Nobel Memorial Prize in de Economische Wetenschappen.

Roger G. Ibbotson

Roger G. Ibbotson is adviseur en oprichter van Ibbotson Associates, nu een bedrijf van Morningstar, Inc. Zijn boek met Rex A. Sinquefield, ‘Stocks, Bonds, Bills, and Inflation’, dat jaarlijks wordt bijgewerkt, dient als standaardreferentie voor informatie over rendementen op de financiële markten. Hij is een vaste redacteur en redactielid van zowel vakbladen als academische tijdschriften en ontving vele onderscheidingen, waaronder Graham en Dodd Awards of Excellence in 1979, 1982, 1984, 2001, 2004 en 2007.

Professor Ibbotson, hoogleraar financiën aan de Yale School of Management, promoveerde aan de University of Chicago, een MBA van de Indiana University en een BS aan de Purdue University.

Dimensional

  • Opgericht in 1981
  • €476 mld. vermogen onder beheer van de ondernemingen wereldwijd
  • 13 Kantoren in 9 landen
  • Meer dan 1200 wedewerkers wereldwijd

Relatieve prestatie van beleggingsfondsen met een historie groter dan 15 jaar

Peildatum 31 maart, 2017

Dimensional Video's

Wetenschappelijk beleggen

Het ontstaan van Dimensional

Dezelfde belangen

Tijdens onrustige markten

Uw geld ook beleggen met Dimensional fondsen?

Wilt u ook beleggen met ‘s werelds toonaangevende wetenschappers en Nobelprijswinnaars aan uw zijde? Wacht niet langer en wordt cliënt bij De Vries Investment Services.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.