Herman Oeberius Kapteijn

Na mijn studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam ben ik in 1989 gaan werken in de financiële sector. Eerst als Accountmanager Zakelijke Relaties bij de ING Bank, later als Financieel Adviseur Particulieren bij de ING Bank en Rabobank om uiteindelijk terecht te komen waar mijn passie lag: beleggingsadvisering.

De fascinatie voor beleggen ontstond al tijdens mijn studie. Als aspirant-belegger werd ik in oktober 1987 geconfronteerd met mijn eerste financiële crisis: Black Monday. Mijn zo zorgvuldig opgebouwde vermogen van bijna duizend gulden werd in één dag weggevaagd, omdat ik geen rekening had gehouden met het feit dat (optie)beurzen ook wel eens konden dalen. Een wijze les. Vele financiële crises zouden nog volgen, en in de loop der jaren kwam ik erachter dat paniek een slechte raadgever is als het om geld gaat.

Gedurende mijn carrière heb ik het vak beleggingsadvisering zien veranderen van advies naar keiharde verkoop. Iets waarin ik me slecht kon vinden. Onder het mom van “als ik het mijn moeder niet zou adviseren, waarom dan wel aan mijn klanten?” ontstond er steeds meer weerstand in mijn werk. Ik had niet langer de indruk dat het belang van onze klanten nog centraal stond.

In 2011 was het voor mij genoeg en besloot ik het roer om te gooien. Ik ontmoette Jan de Vries, die om dezelfde redenen in 2005 al voor zichzelf was begonnen met een hele nieuwe, frisse aanpak op het gebied van beleggingsadvisering. Als verbonden agent committeerde ik me aan de beleggingsfilosofie en normen en waarden van De Vries Investment Services. Tegelijk bleef ik als zelfstandig ondernemer verantwoordelijk voor hoe ik het contact met mijn klanten indeelde. Ik voelde me als een vis in het water.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een van de grotere, onafhankelijke beleggingsadvieskantoren in Nederland. En daar zijn we best trots op.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.