Rendement

Beleggen op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten levert op de langere termijn aantoonbaar meer rendement op. Dat betekent voor u een betere financiële toekomst.

Meer informatie

Rendementen van onze modelportefeuilles

Om uw financiële doelstellingen ook werkelijk te kunnen realiseren moet de geadviseerde portefeuille goed aansluiten bij de gekozen doelstelling. Daarom hebben wij een aantal modelportefeuilles samengesteld die aansluiten bij verschillende risicoprofielen zodat er altijd één is die bij uw unieke situatie past. De samenstelling van de portefeuilles is gebaseerd op zuiver academisch onderzoek, beter bekend als evidence-based beleggen.

Hieronder ziet u de verschillende modelportefeuilles met de daarbij horende karakteristieken. Het getal, bijvoorbeeld Model 40, verwijst naar de aandelenweging binnen de portefeuille. De rendementen zijn gecorrigeerd voor alle te verwachten kosten (advieskosten, kosten van Binck, fondskosten). Uiteraard zijn in het verleden behaalde rendementen geen garantie voor de toekomst maar zij geven in onze ogen wel een indicatie van het rendement dat een belegger mag verwachten bij een bepaald gekozen risicoprofiel. Meer over beleggen en risico’s leest u hier.

Model 50

50% aandelen, 50% obligaties
  • 50% aandelen, 50% obligaties

Meer informatie

Fondsinformatie Model 50


Jaarrendement

Volatiliteit

Beleggen gaat gepaard met goede en slechte periodes op de financiële markten. Onderstaande grafiek laat de beste en slechtste periode zien van onze modelportefeuilles, gemeten over verschillende periodes.

Spreiding Rendement

Rendement en risico gaan hand in hand. Hoe meer rendement u nastreeft, des te meer risico u dient te nemen. De spreidingsgrafiek laat de historie zien van de hoogte en frequentie zien van onze modelportefeuille, uiteraard gecorrigeerd voor kosten. Hoe hoger de aandelenweging, des te groter de spreiding van de rendementen, zowel positief als negatief.

Fondsverdeling

Verdeling per sector

Geografische verdeling

Onderzoek toont aan: onze portefeuilles behoren tot de top in de markt

Voor de meeste beleggers is het lastig te beoordelen hoe de rendementen van verschillende vermogensbeheerders zich tot elkaar verhouden. Dat heeft te maken met de factor risico. Twee vermogensbeheerders kunnen allebei 8% rendement behalen maar met een totaal verschillend risico.

Voor beleggers is het van belang om met zo min mogelijk risico een vooraf gekozen rendement te behalen. Asset Measurement is een onafhankelijk vergelijkingsbureau dat de rendements-risico karakteristieken van onze modelportefeuilles heeft vergeleken met die van enkele van onze concurrenten. Waaronder een aantal grote vermogensbeheerders.

Uit de vergelijking van Asset Measurement komt naar voren dat onze portefeuilles het hoogste rendement laten zien, gegeven een bepaalde risicotolerantie. Dit is een belangrijk kenmerk van een efficiënt opgebouwde beleggingsportefeuille. Het bevestigt dat beleggen op basis van de meest moderne wetenschappelijke inzichten echt werkt!


“De fondsen van het gerenommeerde fondsenhuis Dimensional verslaan de index in 85% van de gevallen”

Fondsenhuis Dimensional

De Vries Investment Services biedt fondsen aan van het Amerikaanse fondsenhuis Dimensional. Dit fondsenhuis vertaalt moderne wetenschappelijke inzichten en jaren aan onderzoek in praktische beleggingsoplossingen.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.